Polyfunkční dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Zadáním diplomové práce je vypracování projektové dokumentace pro provádění stavby. Jedná se o samostatně stojící polyfunkční dům, který je umístěn na mírně svažitém terénu. Objekt se skládá za čtyř nadzemních podlaží a je částečně podsklepen. V suterénu budovy se nachází především skladovací prostory, které jsou určené pro bytové jednotky. V prvních dvou nadzemních podlaží se nachází zejména komerční prostory. Jedná se o prodejnu sportovních potřeb, masážní zařízení, kadeřnictví a prostory kanceláří. V budově je dále umístěno 6 bytových jednotek, které jsou situovány do nejvyšších podlaží. Budova je založena na základových pasech z prostého betonu. Obvodové zdivo suterénu je tvořeno betonovými tvárnicemi, které vytváří ztracené bednění pro výplň z betonu. Nosné zdivo objektu je tvořeno převážně keramickými tvárnicemi. Stropní konstrukce jsou tvořeny panely Spiroll, které jsou doplněny o železobetonové monolitické desky. Zateplení objektu je provedeno kontaktním zateplovacím systémem Etics. Střecha je vytvořena jako jednoplášťová vegetační střecha.
The assignment of the diploma thesis is the elaboration of project documentation for the construction. It is a detached multifunctional house, which is located on a slightly sloping terrain. The building consists of four floors and is partially basement. In the basement of the building there are mainly storage spaces, which are designed for housing units located on the highest floors. The space of the first two floors consists mainly of commerce and there is a sports shop, massage equipment, hairdresser and office space. The building is based on simple concrete foundation strips. The perimeter masonry of the basement is made up of concrete blocks, which create lost formwork for concrete filling. The load-bearing masonry of the building consists mainly of ceramic blocks. The ceiling structures are made of Spiroll panels, which are complemented by reinforced concrete monolithic slabs. The building is insulated with the Etics contact insulation system. The roof is designed as a single-skin vegetation roof.
Description
Citation
VECHETA, J. Polyfunkční dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Jitka Vlčková, Ph.D. - člen, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Jan Perla - člen,
Date of acceptance
2022-02-01
Defence
Student si připravil prezentaci své závěrečné práce s názvem Polyfunkční dům. Součástí prezentace byla lokalizace objektu, základní popis objektu, konstrukční, dispoziční a architektonické řešení s vizualizacemi. Student si připravil odpovědi na otázky oponenta, které byly zahrnuty do prezentace. Doplňující otázky členů zkušební komise 1) Jaké jsou kapacity pakovacích míst v řešené lokalitě? 2) Popište způsob odvodnění plochých střech. 3) Popište typ a způsob uložení schodiště. 4) Popište možné způsoby uložení ŽB předepnutých panelů. 5) Oslunění a osvětlení vnitřních prostor navržené budovy Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO