Příprava realizace předpínaného mostu v obci Hnojník

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je příprava realizace předpínaného mostu v obci Hnojník. Práce obsahuje technickou zprávu, koordinační situace stavby se širšími vztahy dopravních tras, etapový časový plán , studie realizace hlavních technologických etap projektu, projekt zařízení staveniště, návrh hlavních stavebních strojů a mechanismů, časový plán hlavního stavebního objektu, plán zajištění dopravy čerstvé betonové směsi, technologický předpis pro betonáž mostovky, technologický předpis pro dodatečné předpínání mostovky, kontrolní a zkušební plán kvality a plán bezpečnosti a ochrany zdraví při pracích na mostní konstrukci. V přílohách jsou obsaženy výkresy konceptu nosné skruže, výkres zařízení staveniště, výkres koordinační situace se širšími vztahy dopravních tras, výkres etapového postupu výstavby, položkový rozpočet, bilance pracovníků a strojů, časový plán etapový a návozový plán čerstvé betonové směsi.
The subject of this diploma thesis is the preparation for the implementation of a prestressed bridge in the village of Hnojník. This thesis contains a technical report, coordination situation of the construction with broader relations to transport routes, phases time shedule, a feasibility study of the main technological phases, project of construction site equipment, a suggested list of the main construction vehicles and building mechanisation, time shedule of main construction, shedule of transport of fresh concrete mixture, technological regulation of concreting bridge deck, technological regulation of additional prestressing bridge deck, control and test plan, health and safety at work on bridge construction, The annexes contain drawings of concept of load-bearing falsework, drawing of the construction site equipment, drawing of coordination situation of the construction with broader relations to transport routes , itemized budget, graph of workers and machines needs, phases time shedule and delivery shedule of fresh concrete mixture.
Description
Citation
STUPKA, M. Příprava realizace předpínaného mostu v obci Hnojník [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Alois Materna, CSc., MBA - předseda, Ing. Svatava Henková, CSc. - místopředseda, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Ing. Jan Jílek - tajemník, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Jan Mesiarkin - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen,
Date of acceptance
2022-02-02
Defence
Student seznámil komisi se svým řešením diplomové práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. Nejdříve seznámil student komisi s umístěním řešeného objektu. Dále popsal konstrukční řešení stavby na názorné vizualizaci objektu. Zabýval se založením stavby, spodní stavbou, nosnou konstrukcí, vozovkou a vybavením předpínaného mostu. Poté shrnul obsah své diplomové práce vyplývající se zadání. Následně se student věnoval etapovému postupu výstavby, který představil na názorných schématech. V další části prezentace se student detailně věnoval popisu betonáže mostovky. Popis doplnil názornými řezy. Věnoval se nejen samotnému průběhu betonáže, ale také navržené betonové směsi, objemu mostovky a způsobu bednění. Následně také představil navržený způsob dodatečného předepnutí mostovky. Na závěr prezentace student seznámil komisi s koncepcí staveništního provozu, který znázornil přímo na výkrese zařízení staveniště. Student odpověděl na dotazy oponenta. Dále student odpovídal na dotazy komise: Ing. Venkrbec – Specifikace betonu. V celém objektu je pouze jeden typ betonu? Beton C 45/55. V rámci specifikace betonu je zde pouze stupeň vlivů prostředí XF2? Student odpověděl výborně Ing. Venkrbec – Od čeho se odvíjí volba maximálního zrna kameniva Dmax? Kolik můžou být pro Dmax = 16 mm maximální okna výztuže? Student odpověděl výborně Ing. Liška, Ph.D. – Most je veřejná zakázka. Podle čeho je naceněn rozpočet? Podle jakého stupně projektové dokumentace? Student odpověděl výborně Ing. Liška, Ph.D. – Vedlejší náklady na zařízení staveniště. Kolik si může zhotovitel účtovat za vybudování zařízení staveniště? Položka vedlejší náklady na ZS by měla být rozdělena na více položek. Student odpověděl výborně Ing. Liška, Ph.D. – Co znamenají červené a modré činnosti v rámci časového plánu? Co je to kritická cesta? Student odpověděl výborně Ing. Venkrbec – Nevidím měřící parametr v tabulce v kontrolním a zkušebním plánu. Je daný minimální počet odebíraných zkušebních krychlí? Kdy se krychle odebírají? Kam následně půjdou zkoušené vzorky krychlí? Student odpověděl výborně Ing. Venkrbec – Je zkouška Schmitovým kladívkem průkazná zkouška pro prokázání pevnosti betonu? Je rozdíl mezi tvrdostí a pevností? Tvrdost nenahrazuje pevnost. Student odpověděl velmi dobře
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO