Audiometrie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
První polovina práce je zaměřena na teorii a zabývá se základními fyzikálními pojmy z akustiky, popisem anatomie sluchového ústrojí, základními audiometrickými vyšetřovacími metodami sluchu a popisem grafického výsledku audiometrického vyšetření – audiogramu. Druhá polovina práce obsahuje návrh a blokové schéma audiometru pro vyšetření sluchu tónovou audiometrií. Dále se zabývá popisem vytvořené aplikace a realizací převodu decibelové stupnice na napětí a její korekci. V poslední kapitole jsou prezentována a vyhodnocena naměřená data.
The first part of the thesis focuses on theory and deals with the basic physical terms as far as acoustics is concerned. It also deals with a description of auditory system, as well as graphical results of audiometrical methods. The second part to the thesis deals with a scheme of audiometer for hearing tests. It also deals with the description of the programme as well as the transfer of the decibel scale to electric voltage and its correction. The last chapter contains the data collected during the hearing tests.
Description
Citation
STANICKÝ, O. Audiometrie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) MUDr. Lenka Forýtková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Úvodní přednáška Čtení posudků vedoucího a oponenta Diskuze: Doc. Chmelař se ptal na softwarové detaily diplomové práce(doplňky, návrhy ke zlepšení...) Student reagoval jasně
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO