Klimatizace lékárny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je návrh klimatizace a teplovzdušného větráním lékárny. Lékárna je součástí budovy supermarketu. Lékárna má vlastní strojovnu a vlastní jednotku pro klimatizaci a teplovzdušné větrání. Řešení se zabývá výpočtem množství větracího vzduchu tepelných ztrát a zisků lékárny. Dle psychrometrických výpočtů jsou stanoveny výkony ohřívače, chladiče a zvlhčovače. Na dané průtoky vzduchu jsou navrženy distribuční elementy a rozvody vzduchového potrubí. Podle rozvodů jsou napočítány celkové tlakové ztráty v rozvodech. V závěru jsou navrženy jednotky na teplovzdušné větrání a klimatizaci a strojovna. Součástí práce jsou přílohy s výpočtem tepelných ztrát a zisků, výstupy z programu CLIMACAL, výkresová dokumentace a rozpis materiálů.
Diploma thesis is focused on air-conditioning and hot air ventilation of the pharmacy. The pharmacy is a part of a supermarket building. The pharmacy has its own engine room and air-conditioning. Solution is focused with the calculation of the flow rate, thermal losses and profit of pharmacy. Power of heater, cooler and humidifier are calculated according to psychrometric evaluation. Distribution elements and distribution of a duct are designed according to the flow rate of air. Total pressure losses in the duct are calculated according to the distribution in the conclusion. Units are designed for hot air ventilation and air conditioning and the engine room. In appendix there are calculations of thermal losses and gain, output from programme of CLIMACAL, drawing documentation and material specifications.
Description
Citation
MARTINCOVÁ, L. Klimatizace lékárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Technika prostředí
Comittee
doc. Ing. Eva Janotková, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Kavička, CSc. (člen) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Zodpovězen dotaz oponenta. doc. Kratochvíl vznesl dotaz k obrázku 8.4 - vlhčení parou.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO