Sýpka ve Slaném

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Předmětem práce je rekonverze objektu barokní sýpky ve Slaném. Návrh se zaměřuje na setkání generací a myšlenku učení se zkušeností, kterou podporuje hravým a variabilním prostorem. Vytváří nové propojení ulic Palackého a Nejtkova, mezi kterými vzniká živý parter s kavárnou, galerií a víceúčelovým sálem. Komplexní podobu dodává celému území nově vzniklé veřejné prostranství v areálu technických služeb.
The subject of the work is the reconversion of the Baroque granary building in Slaný. The proposal focuses on the meeting of generations and the idea of learning from experience, which is supported by a playful and variable space. It creates a new link between the streets of Palacký and Nejtkov, between which there is a lively parterre with a café, a gallery and a multipurpose hall. The complex form is supplied to the whole territory by the newly created public area in the technical services area.
Description
Citation
VAŠÁKOVÁ, I. Sýpka ve Slaném [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Jiří Gulbis (předseda) Ing. arch. Jan Studený (člen) Mgr. Petr Czajkowski (člen) Ing. Jiří Strnad, Ph.D. (člen) doc. Ing. arch. Karel Havliš (člen)
Date of acceptance
Defence
OTÁZKY příčná jádra z důvodu požární bezpečnosti a dostupnosti nemožnost fungování v letních měsících panely - pohledové dřevo, variabilní materiál flexibilní kritéria pro bourání, propojení s exteriérem • absence otevřeného prostoru s vertikálním průhledem • problematika hlavního vstupu, odkud? nejasnost, z průčelí • potenciál veřejného prostoru, pěší parter, záda? materiál? - detail v paré • bariéra schodiště - parkování v severní části • prezentace dějin budovy - v rámci galerie • historicita hmoty - nemožnost prodloužení všech parapetů na terén • rozvod TZB - vytápění vzduchem v úrovni stropu v záklopu • tvar nadpraží - kvůli nedostatku osvětlení • stěnová tuhost, úroveň základové spáry? na navážkách
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO