Prostor cyklické změny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Město Świnoujście se nachází na pobřeží Baltského moře, u hranice s Německem. V létě zažívá veliký nával turistů a to se začíná podepisovat na jeho podobě. V posledních letech zde vyrostlo spoustu hotelů, které stále přibývají. Většinou působí jako bariéra mezi městem a pláží. Rozhodla jsem se tento princip hotelu použít, ale s hledáním nových variant možností, jak by to mohlo něco přinést i místním obyvatelům.
The town of Świnoujście is located on the shores of the Baltic Sea, on the border with Germany. In the summer, it experiences a large influx of tourists and this begins to affect its appearance. In recent years, a lot of hotels have grown here, which are still growing. It mostly acts as a barrier between the city and the beach. I decided to use this principle of the hotel, but looking for new options for how it could bring something to the locals.
Description
Citation
VALÍČKOVÁ, H. Prostor cyklické změny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Zdeněk Fránek (předseda) Mgr. art Ing.arch. Ján Pernecký  (člen) Ing. arch. Ing. Rudolf Müller (člen) Ing. arch. Ing. Jan Vrbka (člen) Ing. arch. Jiří Marek (člen)
Date of acceptance
Defence
Studentka odprezentovala svůj projekt a popsala koncept hotelu a návaznost na okolí. Byly přečteny posudky oponenta a vedoucího práce. Jak funguje komplex během absence turistů? Jaká je výška/měřítko stromů na parcele? Kde je horizont a je vidět na moře ze všech apartmánů? Neměly by být jednotlivé domky orientovány na různé světové strany? Klastry domů by mohly být více “rozehrané”. Absence zázemí pro ubytované. Autorka odpověděla dobře na všechny otázky a obhájila si svůj návrh.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO