Návrh a realizace systému pro výpůjčku zkušebních zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je navrhnout a vytvořit systém, který vydává testovací zařízení ze skladu dle požadavků uživatele. Rovněž poskytuje službu pro navracení zařízení na sklad a převod zařízení mezi uživateli. Systém dále umožňuje nahlížení do databáze zařízení, kde lze zjistit aktuální dostupnost a historii jednotlivých zařízení. Je ovládán pomocí mobilní aplikace, kterou má každý z uživatelů nainstalovanou ve svém mobilním telefonu. Potřebná data se ukládají do databáze, která je vyvinuta pomocí platformy Firebase. Ta poskytuje jednoduchou správu dat. Součástí práce je i podrobný rozbor zadaní, teoretický popis již existujících výdejních zařízení, popis použitých softwarových nástrojů a vyhodnocení funkcionality systému.
The aim of this thesis is to design and create a system that issues test equipment from the warehouse according to user requirements. It also provides a functionality for returning equipment to the warehouse and transferring the equipment between users. The system also allows you to view the device database, where you can find out the current availability and history of individual devices. It is controlled by a mobile application that each user has installed on their mobile phone. The necessary data is stored in a database that is developed using the Firebase platform. It provides easy data management. The work also includes a detailed analysis of the assignment, a theoretical description of existing dispensing equipment, a description of the software tools used and an evaluation of the system's functionality.
Description
Citation
BERČÍK, D. Návrh a realizace systému pro výpůjčku zkušebních zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jan Mikulka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Arm, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) Ing. Peter Honec, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-07
Defence
Student obhájil diplomovou práci na téma "Návrh a realizace systému pro výpůjčku zkušebních zařízení". Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy zda je možné aplikaci provozovat bez internetového připojení, kde bude vytvořená aplikace v praxi nasazena, a jak bylo naloženo se zpětnou vazbou uživatelů aplikace.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO