Decentralizované snímání veličin výrobních strojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a realizací decentralizovaného systému pro snímání různých veličin na výrobních strojích za použití bezdrátové komunikace Bluetooth mesh. Datový koncentrátor umístěný v síti umožní sběr dat z měřících jednotek a následné přeposílání do cloudového úložiště pro analýzu a dlouhodobý monitoring.
The work deals with the design and implementation of a decentralized system for sensing various quantities on production machines using Bluetooth mesh wireless communication. The data concentrator located in the network will enable data collection from measuring units and subsequent forwarding to the cloud storage for analysis and long-term monitoring.
Description
Citation
VITOSLAVSKÝ, O. Decentralizované snímání veličin výrobních strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-08
Defence
V průběhu své prezentace student představil cíle své závěrečné práce. Po krátkém teoretickém úvodu popsal navržený systém včetně zařízení a komunikace. Následně popsal cloudové řešení. Na závěr student demonstroval funkčnost zařízení. V průběhu odborné rozpravy byl student dotazován na měření a snímače vibrací, omezení přenosové rychlosti a metodiku preditkivní údržby. Další dotazy byly směřovány na využití "bluetooth mesh" ve větším měřítku a využití řešení v praktické aplikaci. Student obhájil diplomovou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy student odpověděl na položené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO