• čeština
    • English
    • русский
    • Deutsch
    • français
    • polski
    • українська
  • English 
    • čeština
    • English
    • русский
    • Deutsch
    • français
    • polski
    • українська
  • Login
View Item 
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • diplomové práce
  • Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
  • 2022
  • View Item
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • diplomové práce
  • Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
  • 2022
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Inovace experimentálního e-nosu pro analýzu pachů v potravinářství

Innovation of experimental e-nose for odor analysis in the food industry

Thumbnail
View/Open
review_142431.html (6.571Kb)
final-thesis.pdf (5.500Mb)
Author
Janošíková, Pavla
Advisor
Adámek, Martin
Referee
Búran, Martin
Grade
A
Altmetrics
Metadata
Show full item record
Abstract
Tato práce se zabývá inovací programu pro zpracování dat přijatých ze senzorického zařízení známého pod názvem elektronický nos. Práce seznámí s možnostmi a využitím elektronického nosu. Dále také seznámí s nejznámějšími druhy analýz určených k rozpoznávání pachů, které mají uplatnění především v potravinářství, se zaměřením na analýzu hlavních komponent. Práce je zaměřena na vytvoření programu na mobilní zařízení pro zpracování dat z jednoduchého elektronického nosu a také na zpřesnění měření amoniaku a CO2. Program také musí umožnit bezdrátový příjem dat, jejich zpracování a uložení.
 
This work deals with innovation of the program for processing data acquired from sensory device known as electronic nose. The work introduces possibilities and utilization of a electronic nose. Furthermore it introduces some of the best known analysis for odor recognition that are used mainly in the food industry focusing on principal component analysis. The work focus on creation of mobile application that process data from a simple electronic nose and on improvement of ammonia and CO2 measurement accuracy. The program must also allow wireless data reception, their processing and storage.
 
Keywords
Elektronický nos, senzory plynů, amoniak, CO2, program, analýza hlavních komponent, mobilní aplikace, Bluetooth, Electronic nose, gas sensors, ammonia, CO2, program, principal components analysis, mobile application, Bluetooth
Language
čeština (Czech)
Study brunch
bez specializace
Composition of Committee
doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jan Pekárek, Ph.D. (člen) Ing. Radim Bloudíček, Ph.D. (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen)
Date of defence
2022-06-08
Process of defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of the defence
práce byla úspěšně obhájena
Persistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/204949
Source
JANOŠÍKOVÁ, P. Inovace experimentálního e-nosu pro analýzu pachů v potravinářství [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Collections
  • 2022 [275]
Citace PRO

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV
 

 

Browse

All of repositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV