Studie nových trendů zelené logistiky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Závěrečná práce se zabývá výběrem vhodného pohonu pro vozidla interní dopravy společnosti v návaznosti na nové trendy v zelené logistice. V teoretické části jsou charakterizovány pojmy logistika, logistický řetězec a jeho součásti, legislativní východiska práce a metody vícekriteriálního rozhodování. V praktické části jsou popsány srovnávané pohony, vymezena zkoumaná oblast a popsána srovnávaná kritéria. V aplikační části jsou aplikovány metody vícekriteriálního rozhodování, a to medoda váženého součtu a metoda TOPSIS. Na základě vyhodnocení srovnávaných variant byla navržena budoucí obměna vozového parku interní přepravy společnosti.
The master theses focuses on the selection of a suitable drive for the company's internal transport vehicles focusing on new trends in green logistics. The theoretical part characterizes the concepts of logistics, supply chain and its components, legislative background and methods of multicriteria decision-making. The practical part describes the compared drives, defines the research area and describes the compared criteria. In the application part, methods of multicriteria decision-making are applied, namely the weighted sum method and the TOPSIS method. Based on the evaluation of the compared variants, a future change of the company's internal transport fleet was proposed.
Description
Citation
HŘÍBAL, V. Studie nových trendů zelené logistiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (místopředseda) Ing. Petr Jalůvka (člen) Ing. Vladimír Bartošek, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-08
Defence
Otázky vedoucího - odpovězeno Otázky oponenta - odpovězeno doc. Doskočil: Vysvětlete vazbu názvu práce a uvedených cílů. Nástroje multikriteriálního rozhodování - jak jste došel k normovaným vahám na s. 60? Proč jste využil metodu TOPSIS a metodu váženého součtu? - částečně odpovězeno Ing. Jalůvka: Z čeho jste vycházel u vymezení trendů zelené logistiky? - částečně odpovězeno Ing. Kruntorádová: Jaké jsou trendy u zelené logistiky v komplexním celopodnikovém pohledu daného podniku? - odpovězeno s výhradami doc. Chlebovský: Jak vnímáte naváznost názvu práce s cíli práce v zadání, cíli práce definované autorem (s. 10) a návrhovou částí? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO