Problematika tvorby postupů pro letový provoz v oblasti civilního letectví

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je vytvořit kompaktní přehled a charakteristiku letových postupů v oblasti civilního letectví nejen pro budoucí piloty, kteří mohou tuto práci využít jako studijní materiál, ale i pro člověka nezainteresovaného do oblasti civilního letectví. V první části je popsána legislativa spojená s předpisem L8168. Druhá část této práce se zabývá letovými postupy, kterými se piloti řídí v podstatě po celém světe. Hlavním zdrojem informací je český letecký předpis L8168. Informace důležité k zapamatování jsou vytaženy mimo hlavní text tak, aby se nedaly lehce přehlédnout.
The main aim of this thesis is to produce an integrated overview and characteristic of flight procedures in the field of civil aviation not only for the future pilots, who can use this thesis as a study material, but of course for people that are not so interested in aviation. The laws, that are somehow connected to aeronautical law, are descirbed in the first part. The second part of this thesis is focused on the flight procedures that are basically used all over the world. The main source of information is the aeronautical law of the Czech Republic L8168. The most important information are written out of the main text just for one reason – not to be overlooked.
Description
Citation
BERGER, K. Problematika tvorby postupů pro letový provoz v oblasti civilního letectví [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Ivo Jebáček, Ph.D. (předseda) Ing. Robert Popela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Augustin, Ph.D. (člen) Ing. Jan Navrátil, Ph.D. (člen) Ing. Rostislav Koštial, Ph.D. (člen) Ing. František Löffelmann, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student prezentoval svou bakalářskou práci a následně odpověděl na otázku oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO