Interní uvolnění produktu a strojů v Bosch Jihlava

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá interním uvolněním produktů a strojů ve společnosti Bosch Diesel s.r.o. Jihlava. Vzhledem k rozmanitosti produktů, které jsou v jihlavských závodech vyráběny, je práce zaměřena pouze na interní uvolnění jednoho konkrétního produktu, a to na zpětné vedení paliva. Pro zasazení dané problematiky do širšího kontextu a pochopení vnějších vlivů působících na dané procesy je za pomoci procesní mapy a Ishikawa diagramů proveden systémový rozbor. Zhodnocení obou procesů je provedeno formou SWOT analýzy, která umožňuje nalézt silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby. Výsledkem práce je navržení čtyř zlepšení, které mohou oba procesy zefektivnit, a to zejména z časového a systémového hlediska. Pro hlubší pochopení dané problematiky je na začátek práce zařazena teoretická část.
This thesis deals with the internal release of products and machines at Bosch Diesel Jihlava. Due to the variety of products that are produced in the Jihlava plants, the thesis focuses only on the internal release of one product, namely the fuel return line. To place the issue in a broader context and to understand the external influences acting on the processes, a system analysis is performed using a process map and Ishikawa diagrams. The evaluation of both processes is carried out in the form of a SWOT analysis, which allows to find strengths, weaknesses, opportunities, and threats. As a result of the work, four improvements are proposed that can make both processes more efficient, especially in terms of time and systems. For a deeper understanding of the issue, a theoretical part is included in the thesis.
Description
Citation
VEJTASOVÁ, V. Interní uvolnění produktu a strojů v Bosch Jihlava [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Hana Pačaiová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Róbert Jankových, CSc. (místopředseda) Ing. Karla Maradová (člen) Ing. Michal Drlík, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šrámek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Studentka seznámila členy komise se svou závěrečnou prací na téma "Interní uvolnění produktu a strojů v Bosch Jihlava". Studentka úspěšně zodpověděla otázku oponenta. Používají SW Palstat ve firmě i nějak jinak? (zodpovězeno) Co znamená interní uvolnění produktů a strojů ve firmě? (zodpovězeno) Je nějaký QR kód, který definuje stav zařízení? (zodpovězeno) Pro kolik lidí je práce pro zavedení nové výrobní linky ve spolupracující firmě? (zodpovězeno)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO