Vektorový grafický editor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce je navrhnout jednoduchý, ale přitom výkonný vektorový grafický editor. Rešeršní část práce se věnuje problematice počítačové grafiky, její historii, dělení a jejím základním pojmům. Dále je v této části rozebrána rastrová a vektorová grafika a v neposlední řadě jsou zde uvedeny a popsány nejpoužívanější vektorové grafické editory. Samotný vektorový grafický editor je naprogramován v jazyce Python s využitím knihovny PyQt5. Zhodnocení výsledku práce je uvedeno v závěru.
The aim of this diploma thesis is to design a simple, yet powerful vector graphics editor. The research part of the thesis deals with the issue of computer graphics, its history, the division, and its basics concepts. Furthermore, this section discusses raster and vector graphics and last but not least, it lists and describes the most popular vector graphics editors. The vector graphics editor itself is programmed in Python using the PyQt5 library. Finally, the conclusion reviews and evaluates the work and its results.
Description
Citation
BARTONĚK, J. Vektorový grafický editor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Miluše Vítečková, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Roupec, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Jiří Šťastný, CSc. (člen) prof. RNDr. PaedDr. Eva Volná, PhD. (člen) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (člen)
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student představil svou závěrečnou práci a seznámil komisi se svými výsledky. Poté úspěšně zodpověděl následující dotazy komise: Do jaké míry je aplikace funkční? Je možné vkládat a následně upravovat existující obrázky? Jak bude DP dále využita? Co všechno je potřeba k úspěšnému spuštění aplikace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO