Automatické generování vizualizací pro operátorské panely

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Úkolem této bakalářské práce je prozkoumat pokročilé metody tvorby operátorských HMI pro použití v oblasti průmyslové automatizace. V první části práce je popsán postup vytvoření projektu v programu TIA Portal obsahující testovací PLC, HMI TP1500 Comfort panel a HMI Unified comfort panel. Pro oba panely byly vytvořeny univerzální faceplaty pro běžné procesní prvky a pro snímače. Druhá část práce se zabývá automatickým generováním obrazovek HMI pomocí nástroje SiVArc.
Aim of this bachelor thesis is to explore advanced methods of creating operator HMIs for use in industrial automation. The first part of this thesis describes the process of creating a project in the TIA Portal containing a test PLC, HMI TP1500 Comfort panel and HMI Unified comfort panel. Universal faceplatess for common process elements and for sensors were created for both panels. The second part of the bachelor thesis deals with the automatic generation of HMI screens using the SiVArc tool.
Description
Citation
PRŮŠEK, J. Automatické generování vizualizací pro operátorské panely [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Arm, Ph.D. (člen) Ing. František Burian, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Pikula, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami. V rámci obhajoby dokázal přesvědčit komisi o správnosti svých postupů a navrženého řešení. V průběhu odborné rozpravy reagoval na dotazy komise, zdali student otestoval využití vytvořených „faceplate“ pro generování vizualizace a co ho vedlo k pozdnímu začátku práce na zadání, kde student jako důvod uvedl „pracovní povinnosti“.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO