Rozsah produkce elektrické energie ze střešních FVE

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je porovnání lokality s vhodnými podmínkami pro výstavbu folovoltaických elektráren ve srovnání s nevhodnou lokalitou. První část práce se zaměřuje na průzkum trhu s výběrem současných panelů a tašek s jejich parametry a na analýzu různých technologií, jejich výhody a nevýhody. Dále se práce věnuje stručnému přehledu historie a vývoje fotovoltaiky ve světě a v České republice a teoretickým hranicím technologií. Ve druhé části práce byly vybrány dvě lokality pro výpočet potenciální produkce elektrické energie z fotovoltaických elektráren s vhodnými a nevhodnými podmínkami, které byly vzájemně porovnány.
The aim of the thesis is to compare localities with suitable conditions for the construction of photovoltaic power plants in comparison with unsuitable location. The first part of the thesis contains a market review with a selection of current panels and tiles with their parameters. Furthermore, the thesis analyzes various technologies and their advantages and disadvantages. This part also includes a brief overview of the historical development of photovoltaics both around the world and in the Czech Republic and the theoretical limits of the technologies. In the second part of the thesis, two localities, one with the suitable conditions and one with the unsuitable, were selected to calculate their potential electricity production from PV plants, which were then compared.
Description
Citation
CHMELAŘ, Š. Rozsah produkce elektrické energie ze střešních FVE [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student seznámil zkušební komisi s výsledky své bakalářské práce. Doktor Paar poté položil otázku vedoucího, na kterou student odpověděl. Následně doktor Paar komisi seznámil s posudkem oponenta, doktora Martina Vojtka. Student odpověděl i na otázky oponenta. V rámci všeobecné diskuse měl doktor Morávek dotaz ohledně účinnosti a dimenzování fotovoltaických článků/panelů, kterou po vyjasnění pojmů s tázajícím student zodpověděl konkrétně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO