Technicko-ekonomické srovnání návrhů řešení elektroinstalace hotelového komplexu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je realizace návrhů elektrického napájení vybraného objektu hotelového komplexu a s tím související provedení jejich vzájemného technického a netechnického porovnání. Předmětem je konkrétně porovnat varianty řešení napájení prostřednictvím centralizovaného energocentra, samostatných transformátorových stanic umístěných v rámci komplexu, a to pak například z pohledu zhodnocení dosahovaných ztrát činného výkonu na vedení, investičních a provozních nákladů či z pohledu prostorových nároků aj.
The aim of the bachelor thesis is to implement the designs of electrical power supply of a selected hotel complex and related technical and non-technical comparison. The subject is specifically to compare the power supply solution options through a centralized power centre, separate transformer stations located within the complex, for example in terms of the evaluation of active power losses on the line, investment and operating costs or in terms of space requirements, etc.
Description
Citation
ŠEDIVÝ, T. Technicko-ekonomické srovnání návrhů řešení elektroinstalace hotelového komplexu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student seznámil zkušební komisi s výsledky své bakalářské práce. Doktor Michal Ptáček seznámil komisi s posudky a doplňujícími otázkami vedoucího a oponenta bak. práce. Student na otázky vyplývající z posudků a na doplňující otázky ostatních členů komise odpověděl pohotově. Profesor Drápela poukázal na nepřesnost vyjádření v prezentaci. Doktor Morávek položil dotazy ohledně technické dokumentace v příloze práce. Student odpověděl pohotově a přiznal nepřesnost vyjádření v dokumentaci. Student v reakci na otázku docenta Topolánka objasnil postup práce více do detailu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO