Porovnání kolaborativních a nekolaborativních robotů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalárska práca bola zameraná na porovanie kolaboratíchnych a nekolaboratívnych robotov od firmy ABB. V súčastnosti sa vývoj kolaboratívnych robotov napreduje. V bakalárskej práci sa nachádza charakteristika kolaboratívnych a nekolaboratívnych robotov. Kolaboratívne roboty vedia spolupracovať s človekom, čo vedia firmy využiť pri viacerých aplikáciach. Od nekolaboratívnych robotov sa odlišujú nostnosťou, dosahom, cenou a časom cyklu. Výsledky boli dosiahnuté pomocou simulácie z programu Robotstudio a z príslušnych dokumentov ku kolaboratívnym a nekolaboratívnym robotom.
The bachelor thesis was focused on comparing collaborative and non-collaborative robots from ABB. Currently, the development of collaborative robots is advancing. The bachelor thesis contains the characteristics of collaborative and non-collaborative robots. Collaborative robots are capable of working with humans, which companies can use in multiple applications. They differ from non-collaborative robots in load capacity, reach, price and cycle time. The results were achieved using simulations from the Robotstudio program and from the relevant documents for collaborative and non-collaborative robots.
Description
Citation
KRAJČOVIČ, M. Porovnání kolaborativních a nekolaborativních robotů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Marcoň, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Kopečný, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student neobhájil bakalářskou práci - Na základě předložené práce a obhajoby bylo konstatováno, že student nerealizoval aplikaci podle požadavků práce a tedy nesplnil zadání v požadovaném rozsahu. V průběhu odborné rozpravy student reagoval na dotazy oponenta a dále student reagoval na následující dotazy: - Jak poznáte, že robot je kolaborativní? - V čem je zásadní rozdíl mezi kolaborativním a nekolaborativním robotem?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO