Aplikace pro analýzu parametrů McRuerových modelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se věnuje zejména návrhu a způsobu implementace aplikace pro automatickou analýzu parametrů McRuerových modelů. Obsahem práce je také vysvětlení jednotlivých McRuerových modelů vycházejících z teorie Crossover law. Další součástí je popis rozšiřujícího modulu Matlabu System Identification Toolbox a způsoby, kterými lze z naměřených dat získat parametry modelu. V práci se lze také dočíst jakým způsobem jsou získávána data pro sestavování modelů člověka jako regulátoru. Aplikace je navržena ve vývojovém prostředí MATLAB App designer, které je v práci blíže popsáno.
This bachelor’s thesis deals with design and implementation of Application for automatic analysis parameters of McRuer’s models. This work contains an explanation of McRuer’s models based on Crossover law theory. Next part is description of System Identification toolbox and description of how to get model from measured data. In this work you can find information about data acquisition for human model estimation. Application is designed in MATLAB App designer, which is described in more detail in this work.
Description
Citation
POHORSKÝ, O. Aplikace pro analýzu parametrů McRuerových modelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jan Mikulka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami. V rámci obhajoby dokázal přesvědčit komisi o správnosti svých postupů a navrženého řešení. V průběhu odborné rozpravy reagoval na dotazy. Student odpověděl také na otázky oponenta. Komise měla dotazy: Proč jste k práci nepřiložil obrázky? Dotaz k názvosloví integrační charakter viz str.15. Co znamená modelování lidského chování?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO