Zavedení metody měření fotovoltaických modulů při podmínkách NOCT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zaměřuje na návrh metody testování fotovoltaických panelů při podmínkách NOCT, tedy při provozní teplotě fotovoltaického článku, která má zásadní vliv na jeho výkon a ostatní parametry. Otestování a ověření metody probíhalo na slunečním simulátoru Pasan SunSim 3c. Nedílnou součástí této práce je také stanovení nejistot této metody měření.
This work focuses on the design of a method for testing photovoltaic panels under NOCT conditions, ie at the operating temperature of the photovoltaic cell, which has a major impact on its performance and other parameters. The method was tested and verified on a Pasan SunSim 3c solar simulator. An integral part of this work is also to determine the uncertainties of this measurement method.
Description
Citation
MELICHAŘÍK, M. Zavedení metody měření fotovoltaických modulů při podmínkách NOCT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (předseda) prof. RNDr. Petr Vanýsek, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen) Ing. Kristýna Jandová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dotaz komise: Jak se nastavila provozní teplota panelu? Teplota 45°C je dána normou? Co nejvíce působilo na panel?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO