Vlastnosti tekutin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce má za cíl uvést základní rovnice popisující chování tekutin a popsat látkové charakteristiky, které v nich vystupují. Práce je rozdělena do čtyř navazujících kapitol, z nichž první dvě vysvětlují příčiny i důsledky jednotlivých vlastností tekutin. Následující kapitola je věnovaná rovnicím a jejich odvození. Obsahem práce je nakonec i popis některých metod pro určování vybraných materiálových konstant.
The aim of this thesis is to present the basic equations describing the behaviour of fluids and to describe the substance characteristics that are present in them. The thesis is divided into four successive chapters, the first two of which explain the causes and consequences of the various fluid properties. The following chapter is devoted to equations and their derivation. Finally, the content of the thesis includes a description of some methods for determining selected material constants.
Description
Citation
DZJAMKO, V. Vlastnosti tekutin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Štigler, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Pavel Rudolf, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Jan Čermák, CSc. (člen) Ing. Roman Klas, Ph.D. (člen) Ing. David Štefan, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student zahájil obhajobu prezentací, ve které shrnul, čím se zabýval. V krátkosti popsal matematické modely tekutin a postupy zjišťování materiálových konstant, které se v modelech vyskytují. Následovalo čtení posudků vedoucího práce a oponenta, po kterých student zodpověděl otázky oponenta. Poté následovaly otázky z komise: Jaký je rozdíl mezi druhou a objemovou viskozitou? Vztah je mezi objemovým a uzavřeným plošným integrálem? Student zodpověděl otázky ke spokojenosti komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO