Webové rozhraní pro vizualizaci zvukových parametrů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá spôsobmi extrakcie zvukových parametrov zo zvukových súborov, vizualizáciou týchto parametrov a následne implementáciou programu webového rozhrania, ktoré zabezpečuje túto vizualizáciu. V úvode je všeobecne popísaný odbor Music Information Retrieval, s ktorým táto práca úzko súvisí. Popísaný je taktiež súčasný stav v oblasti aplikácií pre extrakciu zvukových parametrov. Uvedené sú najznámejšie knižnice v tejto oblasti pre viacero programovacích jazykov. V druhej kapitole sú pomenované a popísané zvukové parametre, ktoré je možné z audio súboru extrahovať. Nasleduje popis spôsobu implementácie, použité technológie, diagram funkcií webového rozhrania, vysvetlenie funkčnosti a taktiež je popísané užívateľské rozhranie a jeho funkcie.
This thesis deals with methods of audio features extraction from audio files, visualization of these features and implementation of web interface, which provides the visualization. In the introduction, Music Information Retrieval field, with which this thesis is closely related, is described. Also, the current state in the area of applications for audio features extraction is described. Next, the most common libraries for audio feature extraction within the programming languages are listed. In the second chapter, the audio features that can be extracted from audio file are listed and described. In the third chapter, there is description of the process of implementation, used technologies, function diagram of the web interface, explanation of functionality and description of user interface and its functions.
Description
Citation
PUTZ, V. Webové rozhraní pro vizualizaci zvukových parametrů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Mach, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Zvončák, Ph.D. (člen) RNDr. Lubor Přikryl (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
V kapitole 1.3.2 píšete, že chromagram zobrazuje intenzitu jednotlivých tříd výšky tónu v čase. Co je zde míněno intenzitou? Na obrázku 1.2 a 1.3 chybí tzv. colorbar – zobrazení škály použitých barev včetně rozsahu a jednotky. Jakých hodnot toto zobrazení dosahuje a jaká je jednotka pro každý ze dvou obrázků? V práci píšete, že chroma vektory je možné vypočítat pomocí „STFT“ nebo „Constant-Q“ transformace. Popište, jestli (případně jak) se vypočítané chroma vektory oběma metodami budou lišit. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO