Impedanční trubice pro měření činitele zvukové pohltivosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá činitelem pohltivosti a jeho měřením. Pro vybranou měřící metodu byla vytvořena impedanční trubice, na které je možné pomocí této metody měřit činitele pohltivosti různých materiálů. K těmto měřením byla navržena laboratorní úloha, ve které se využívá k měření právě vytvořená trubice.
This thesis, consists of summering basic knowledge about absorption factor, methods for its measuring and construction of impedance tube for measuring with chosen method. Besides that, this thesis i salso about measuring absorbtion factor of available materials in this tube, and proposing laboratory task about absorbtion factor measurement, which should use crafted measuring equipment.
Description
Citation
RAŠKA, A. Impedanční trubice pro měření činitele zvukové pohltivosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jana Tučková, CSc., CSc. (člen) Ing.MgA. Edgar Mojdl, Ph.D. (člen) Ing. Hicham Atassi, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázka: V rovnicích (2.1) a (2.2) je stejnolehlý člen označen jednou písmenem 'z' a jednou písmenem 'd'. Jedná se o různé nebo stejné veličiny?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO