Konstrukce obtokového ventilu turbodmychadla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce konstrukčního charakteru zaměřená na návrh externího obtokového ventilu pro řízení výkonu výfukového turbodmychadla.
A thesis focused on engineering an external wastegate used for power control of an exhaust driven turbocharger.
Description
Citation
ČECH, T. Konstrukce obtokového ventilu turbodmychadla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Kubín, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Kašpárek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pokorný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Student úspěšně obhájil svou závěrečnou práci před členy státnicové komise. Student odpověděl na tyto otázky zkušební komise ke své závěrečné práci: 1. Proč může být u přeplňovaných zážehových motorů použit vyšší kompresní poměr v případě přímého vstřikování paliva v porovnání se vstřikováním nepřímým? - odpověděl 2. Jak byla stanovena účinnost mezichladiče, když se uvažuje nasazení ve vytrvalostních pouštních závodech (viz obr. 39)? - odpověděl 3. Na základě čeho je zvolen poměr paliva a vzduchu ve zvolených pracovních bodech motoru (viz obr. 39)? -odpověděl 4. Proč nebylo zvoleno turbodmychadlo pracující v režimu vyšší účinnosti (viz obr. 40 a 42)? - odpověděl 5. Na základě čeho je zvoleno umístění obtokového ventilu tak daleko od turbíny turbodmychadla a mohlo by to mít vliv na funkci regulace plnicího tlaku? - odpověděl 6. Teplotní namáhání konstrukčních částí navrženého ventilu. - odpověděl 7. Životnost obtokového ventilu. - odpověděl 1. 2.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO