Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je vypracování dokumentace pro novostavbu bytového domu. Bytový dům se nachází v Havlíčkově Brodě. Objekt má čtyři nadzemní podlaží a jedno podzemní podlaží. V suterénu se nacházejí sklepní kóje, technické zázemí, společenská místnost, kolárna a úklidová místnost. V nadzemních podlažích se nachází 8 bytových jednotek. Byty v prvním nadzemním podlaží jsou řešené jako bezbariérové. Byty v druhém až čtvrtém nadzemním podlaží mají vlastní balkón. V druhém nadzemním podlaží se nachází společná terasa. Bytový dům je založen na základových pásech z prostého betonu. Obvodové zdivo v suterénu je tvořeno vápenopískovými tvárnicemi a v nadzemních podlažích je z pórobetonových tvárnic. Stopní konstrukce je montovaná z železobetonových nosníků a pórobetonových vložek. Zastřešení objektu je pomocí vegetační jednoplášťové ploché střechy. Budova je zateplena kontaktním zateplovacím systémem ETICS.
The aim of the bachelor’s thesis is to processing of the design documentation for a newly-built apartment building. The apartment building is located in Havlíčkův Brod. The building has four above-ground floors and one basement. In the basement there are cellars, technical facilities, a common room, a bicycle room and a cleaning room. There are 8 residential units on the upper floors. The apartments on the ground floor are wheelchair accessible. The apartments on the second to fourth floor have their own balcony. On the second floor there is a common terrace. The apartment building is based on strip foundations made of plain concrete. External walls in the basement are made of calcium silicate blocks and the external walls of the above-ground floors are made of aerated concrete blocks. The floor structure is prefabricated structure, which is made of reinforced concrete beams and aerated concrete inserts. The roofing of the building is made of a vegetation single-skin flat roof. The building is insulated with the ETICS contact insulation system.
Description
Citation
DANIELOVÁ, M. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Navrátil - tajemník, Ing. Slávka Pobucká - tajemník, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. František Vlach, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Studentka si připravila prezentaci projektu bytového domu. Prezentace obsahovala popis zájmového území, situaci objektu, popis objektu, dispoziční řešení podlaží, konstrukční systém s popisem materiálů, architektonické řešení a vizualizace exteriéru. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: jaké jsou stropy? St: skládané. Jaký zemní tlak působí na suter. stěnu? St: aktivní Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO