Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je návrh a vypracování projektové dokumentace bytového domu ve měste Hodonín. Jedná se o samostatně stojící objekt obdélníkového tvaru se čtyřmi nadzemními podlažími a jedním podzemním podlažím. V podzemním podlaží se nachází garáže s osmi parkovacími místy a technickým vybavením. V prvním nadzemním podlaží se nachází část technického vybavení a to: kočárkárna a sušárna a dvě bytové jednotky. V nadzemních podlažích je dohromady 10 bytových jednotek. Druhé a třetí nadzemní podlaží je téměř totožné. Ve čtvrtém podlaží se nachází dvě residenční bytové jednotky s terasou. Střecha nad čtvrtým podlažím je navržena jako jednoplášťová plochá střecha. Základová konstrukce a suterénní zdi jsou navrženy z vodostavebního betonu. Svislé stěny v nadzemních podlažích jsou navrženy z keramického zdiva. Objekt je zateplen kontaktním zateplovacím systémem. Vstup do objektu je z jižní strany pozemku. Na pozemku se nachází jak pochozí plochy, tak i příjezdová cesta do garáží a další tři parkovací místa na pozemku před vstupem do objektu.
The topic of this bachelor's thesis is the design and elaboration of project documentation for an apartment building in city of Hodonín. It is an alone standing rectangular four floor building with one underground floor. In the basement are located garages with eight parking places and one technical room. On the first floor there is a part of technical facilities: room for bicycles, drying room and two apartments. There are a total of ten apartments on the upper floors. The second and third floors are almost identical. On the fourth floor there are two apartments with a terrace. The roof on the fourth floor is designed as a single skin flat roof. The basic structure and basement walls are designed from waterproof concrete. The vertical walls on the upper floors are designed from ceramic masonry. The building is insulated with a contact insulation system. The entrance to the building is from the south side of the plot. There is a walking area on the plot, as well as an access road to the garages and three other parking places before entering of object.
Description
Citation
PETERKOVÁ, M. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Miloslav Bagoňa, Ph.D - předseda, prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Daniel Různar - tajemník, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Tereza Bečkovská, Ph.D. - člen, Ing. et Ing. Lenka Gábrová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Studentka si připravila prezentaci své závěrečné práce s názvem Bytový dům. Součástí prezentace byla lokalizace objektu, základní popis objektu, konstrukční, dispoziční a architektonické řešení s vizualizacemi. Studentka si připravila odpovědi na otázky oponenta, které byly zahrnuty do prezentace. Studentka se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO