Návrh deskového mostu o jednom poli

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je rekonstrukce železničního mostu na trase Český Tě-šín - Ostrava-Svinov v km 6,482. Objekt se nachází v extravilánu, převádí dvě kolejové trasy a překonává účelovou komunikaci. Je navržena železobetonová desková konstrukce o jednom poli uložená na kolejnici. Délka přemostění je 6 m. Účinky zatížení jsou spočítány pomocí programu AxisVM, statické výpočty jsou provedeny v programu Mathcad. Je navržena ohybová a smyková výztuž. Je ověřen mezní stav použitelnosti. Dále je spočítána únava betonářské výztuže a betonu. Je navrhnuta výztuž opěry pro omezení vzniku trhlin nad pracovní spárou vlivem smršťování. Je ověřen dynamický součinitel.
Subject of bachelor thesis is reconstruction of railway bridge on the route from Český Těšín to Ostrava-Svinov in km 6,482. The structure is located in the extraregion. There are two rail routes on the bridge and local road under the bridge. One-span slab reinforced consrete bridge is designed and placed on the rail as a replacement for bearings. the length of the bridge is 6 m. The sffects ot the load are calculated in the programe AxisVM and static calculation are made in the program Mathcad. Bending and shear steel is designed. Serviceability limit state is verified. Also the resistance of steel concrete to cyclic loading is calculated. Steel of the abuntment is designed to reduce the appearence of cracks above the working joint due to ahrinkage. Dynamic coefficient is verified.
Description
Citation
SOBKOVÁ, S. Návrh deskového mostu o jednom poli [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Zich, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Radim Nečas, Ph.D. - místopředseda, Ing. Adam Svoboda - tajemník, Ing. Jakub Venclovský - tajemník, Ing. Martin Řehulka - člen, Ing. Jiří Strnad, Ph.D. - člen, Ing. Michal Požár, Ph.D. - člen, Ing. Adam Svoboda - člen,
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Studentka odprezentovala svoji bakalářskou práci zkušební komisi a poté reagovala na připomínky a dotazy oponenta bakalářské práce. V rámci obhajoby bakalářské práce studentka odpovídala na následující dotazy zkušební komise: doc. Nečas Jak je zajištěna nosná konstrukce pro přenos vodorovných sil a bočních rázů? Studentka odpověděla. Ing. Řehulka Zachycení štěpných sil a vyztužení detailů - jakým způsobem se vyztužuje beton pod soustředěným zatížením? Studentka odpověděla s velkou dopomocí. doc. Zich Výztuž proti smršťování? Jaké znáte typy smykové výztuže? Studentka odpověděla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO