Bezpečnostní inspekce na vybraných místech v Žilinském kraji

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalárska práca za zaoberá bezpečnostnou inšpekciou na vybraných lokalitách v Žilinskom kraji. Prvým krokom bakalárskej práce bol výber 10 nehodových úsekov, ktoré boli následne podrobené analýze nehodovosti. Tieto lokality boli porovnané pomocou ukazovateľov nehodovosti, ktoré boli základom pre výber 3 lokalít na ktorých bola prevedená bezpečnostná inšpekcia. Súčasťou bezpečnostnej inšpekcie bola vizuálna prehliadka a identifikácia rizík. Ku každému riziku bol predložený možný návrh jeho riešenia.
The bachelor‘s thesis focuses on a road safety inspection of selected places in the Zilinsky Region. The first step of the bachelor‘s thesis was to select 10 critical sections, then each one was subjected to accident analysis. The places selected were compared by accident indicators, which were the basis for selection of 3 locations where the road safety inspection was performed The safety inspection included a visual inspection and risk identification. For all identified risks were proposed a possible solutions.
Description
Citation
DENDISOVÁ, T. Bezpečnostní inspekce na vybraných místech v Žilinském kraji [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ondřej Dašek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Fischer - tajemník, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Michal Slavíček - člen, Ing. Martin Smělý, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Studentka prezentovala komisi své téma bakalářské práce, které se zabývá bezpečnostní inspekcí v Žilinském kraji. V první části prezentace seznámila studentka komisi s postupem sběru dat pro svou BP, respektive popisem vybraných nehodových úseků společně s popisem bezpečnostních rizik v takových lokalitách. Následně studentka prezentovala návrh úpravy nehodových úseků pro zvýšení bezpečnosti na pozemních komunikacích. Na závěr studentka shrnula nejčastější problémy na nehodových úsecích a možné řešení. Studentka během své prezentace působila jistě a přednes měla plynulý. Vyhodnocení dat v podobě grafů a tabulek bylo pro komisi přehledné a srozumitelné. V další části obhajoby studentka zodpověděla na dotaz položený oponentem ohledně osazování červených sloupků. Následně měla komise dotazy k bakalářské práci, zejména k navrženým opatřením na nehodových úsecích, se kterými v některých případech komise nesouhlasila, respektive nabízela alternativní řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO