Vliv teploty na penetraci asfaltových pojiv

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vlivem teploty na výsledek zkoušky penetrace jehlou zkoušených asfaltových pojiv při různých zkušebních teplotách. V teoretické části je popsána problematika provádění laboratorních zkoušek ve světě. Práce se dále podrobněji zaměřuje na americký výzkumný program SHRP (Strategic Highway Research Program). V další části jsou podrobně popsány použité laboratorní zkoušky (stanovení penetrace jehlou, stanovení bodu měknutí metodou kroužek – kulička). V praktické části jsou stručně popsány použité materiály, stanoveny výsledky laboratorních zkoušek a jejich následné vyhodnocení a porovnání.
The bachelor thesis deals with an influence of temperature on the needle penetration results of tested bitumens in various test temperatures. The theoretical part describes the issue of laboratory tests in the world. This work also describes the american research program called SHRP (American Highway Research Program). The following part explains used test methods in detail (determination of needle penetration, determination of the softening point – ring and ball method). The practical part briefly introduces used materials and determines the results of laboratory tests and their comparison.
Description
Citation
KOBLÍŽEK, O. Vliv teploty na penetraci asfaltových pojiv [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ondřej Dašek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Fischer - tajemník, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Michal Slavíček - člen, Ing. Martin Smělý, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
V rámci prezentace student seznámil komisi s tématem své práce, která se zabývala technologií asf. pojiv. Student postupně odprezentoval zakladní prinicpy, použité zkušební metody a jednotlivé vyhodnocení výsledků, včetně stanovení jednotlivých závislotí. Na závěr student seznámil komisi s cílem svém BP. Student prezentoval jistě a srozumitelně, prezentace BP byla na vysoké úrovni, vyhodnocení zkoušek pomocí grafů a tabulek bylo velice přehledné a pro komisi srozumitelné. Posudky oponenta a vedoucího se shodují na velmi vysoké úrovni a odbornosti BP, která značně převyžuje požadavky této práce. Student následně odpověděl na dotazy oponenta. Následný dotaz komise k bakalářské práci byl zodpovězen ku spokojenosti komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO