Hrubozrnné asfaltové směsi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřená na asfaltové směsi, které obsahují hrubozrnnější kamenivo, než umožňují v současnosti platné technické předpisy v České republice. Úvodní část práce je věnována složení asfaltových směsí, jejich rozdělením a využitím. Dále se práce zabývá zahraničními zkušenostmi s těmito druhy asfaltových směsí a jejich využitím v okolních evropských státech a ve Spojených státech amerických. Cílem této práce je získat teoretický přehled znalostí o hrubozrnných asfaltových směsí ze zahraničních zdrojů a výzkumů.
The bachelor’s thesis is focused on asphalt mixtures that contain coarser aggregates than currently allowed by technical regulations in the Czech Republic. The introductory part of the work describes the composition of asphalt mixtures, their division and use. Further deals with foreign experience with these types of asphalt mixtures and their use in the surrounding European countries and in the United States of America. The aim of this work is to obtain a theoretical overview of knowledge about coarse graded asphalt mixtures from foreign sources and research.
Description
Citation
MUCHA, O. Hrubozrnné asfaltové směsi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ondřej Dašek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Fischer - tajemník, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Michal Slavíček - člen, Ing. Martin Smělý, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student ve své prezentaci obeznámil komisi s řešeným tématem bakalářské práce. Student popsal komisi výsledky řešerše zahraničních norem na návrh hrubozrnné asf. směsi. V rámci bakalářské práce se student věnoval zahraničním normám, např. z Belgie, Rakouska nebo USA. Na závěr student představil výsledky své rešerše, které se mimojiné týkají možného "zlevnění" asf. směsí. Student díky své bakalářské práce získal cenné zkušenosti a vědomosti. Student svoji prezentaci zpracoval na vysoké úrovni, stručně a srozumitelně seznámil komisi s výsledky řešerše zahraničních norem. Celkový dojem z přednesu a prezentace je na výborné úrovni. Posudky oponenta a vedoucího se shodují na vysoké úrovni a odbornosti bakalářské práce. Zároveň vyzdvihují i velmi reálné a užitečné téma, které by mohlo vést ke zlepšení situace nedostatku kameniva v hlavní stavební sezóně. Na dotazy oponenta student odpověděl velmi dobře, i na doplňující otázky komise. Z odpovědí studenta je zřejmé, že se v dané problematice orientuje na výborné úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO