Problematika dopravy v klidu v Nových Zámcích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou statickej dopravy v meste Nové Zámky. Predmetom tejto práce je analýza statickej dopravy na území mesta. Mesto sa rozdelilo do jednotlivých logických zón. V analytickej časti z existujúceho stavu sa zistili nedostatky, spravilo sa vyhodnotenie, ďalej sa spravila SWOT analýza, porovnania s inými mestami a na základe týchto aspektov sa navrhovali adekvátne riešenia v návrhovej časti. Navrhované riešenia sú navrhované tak, aby prispeli k celkovo lepšej situácii v meste, nie len v oblasti statickej dopravy.
This bachelor thesis deals with the issue of static transport in the town of Nové Zámky. The subject of this work is the analysis of static transport in the city. The city was divided into individual logical zones. Shortcomings were identified in the analytical part of the existing situation, an evaluation was made, a SWOT analysis was made, comparisons with other cities were made, and based on these aspects, adequate solutions were proposed in the design part. The proposed solutions are designed to contribute to an overall better situation in the city, not just in the field of static transport.
Description
Citation
VAJDA, R. Problematika dopravy v klidu v Nových Zámcích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Městské inženýrství
Comittee
doc. Mgr. Tomáš Apeltauer, Ph.D. - předseda, Ing. Richard Svoboda, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tereza Komárková, Ph.D. - tajemník, Ing. Mgr. Josef Šíp - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Martin Všetečka, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Vaňková , Ph.D. - člen, Ing. Tereza Komárková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Student Ronald Vajda během své prezentace představil obec, která byla předmětem bakalářské práce. Student popsal porovnání problematického parkování ve vybraných městech, hlavní problémy, které se zde vyskytují. Dále byl v prezentaci představen terénní průzkum jednotlivých oblastí v městě Nové Zámky. Student popsal výsledky provedeného průzkumu. Dále představil jednotlivé návrhy pro dílčí sledované oblasti z hlediska možnosti realizace. Následovaly dotazy oponentka Ing. Michala Radimského, Ph.D.: 1) V práci uvádíte, že je důležité komunikovat dopravní změny ve městě s veřejností, má komunikace s veřejností? Má komunikace s veřejností v průběhu projektu i nějaké nevýhody? Dále byly položeny dotazy členů komise: doc. Ing. Tomáš Apeltauer, Ph.D. - Byly sledovány ekonomické dopady na navrhované řešení? - Co je konečným výstupem SWAT analýzy? Ing. Mgr. Josef Šíp - Jaká byla volena kritéria pro porovnání vybraných měst uvedených v prezentaci? - Jaká by byla obecná doporučení pro celé město, nejen pro danou územní oblast? - Bylo by podle Vás řešení návrh např. modrých zón? Ing. Martin Všetečka, Ph.D. - Uveďte podrobnější popis vybrané části řešeného území. - Jaký je rozdíl mezi modrou zónou a rezidentní zónou? Ing. Richard Svoboda, Ph.D. - Je možné, že se sledované lokality navzájem ovlivňují - např. z důvodu rekonstrukcí či uzavírek apod.? - Dle jakých podkladů byly realizovány cyklostojany? Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - Nebylo řešeno například šikmé parkovací stání u konkrétního případu? Student na všechny položené dotazy odpověděl s občasnými zaváháními.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO