Odletová hala

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem ocelové letištní haly pražského letiště půdorysných rozměrů 70 x 40 metrů a konstrukční výšky 9,6 metru. Hlavním prvkem konstrukce jsou rámové vazby s příhradovým vazníkem ve tvaru charakteristické „vlny“ připojeným k hlavním příhradovým sloupům uprostřed rozpětí haly. Rámové vazby jsou doplněny bočními sloupy z plnostěnných profilů připojených k vazníku kloubem. Kotvení všech sloupů jsou provedena taktéž kloubově. Vzdálenost jednotlivých příčných vazeb je 5 metrů a tuhost celku je zajištěna pomocí ztužidel účinných v tlaku.
Bachelor thesis focuses on the design of a steel Prague airport departure hall with dimensions of 70 x 40 meters and a construction height of 9,6 meters. The main components of the construction are steel frames with truss girders in a characteristic "wave" shape connected to the main truss columns in the center of the hall span. Steel frames are supplemented by side columns made from section steel profiles connected to the main girders by joints. All of the columns are hinge-connected in their anchoring. Each lateral steel frame is 5 meters apart and the overall stiffness is secured by bracings effective in compression.
Description
Citation
ČEPL, M. Odletová hala [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Rudolf Ároch, PhD. - předseda, doc. Ing. Milan Šmak, Ph.D. - místopředseda, Ing. Pavla Bukovská - tajemník, Ing. Vladimír Lederer - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student formou prezentace seznámil členy komise s hlavními výsledky své práce a vyjádřil se k připomínkám oponenta. Členové komise položili k bakalářské práci následující dotazy: Ing. Vladimír Lederer: Volba rozměrů a vzdáleností příčných vazeb u hal se zakřivenou střechou s ohledem na spotřebu materiálu doc. Ing. Milan Šmak, Ph.D.: Uložení štítových sloupů na konstrukci střechy z hlediska přenosu horizontálních sil Vliv tření větru Ing. Jan Barnat, Ph.D.: Vysvětlete volbu tvaru ztužidel Ing. Martin Horáček, Ph.D.: Posouzení kotevního šroubu, který přenáší vodorovnou reakci v kotvení sloupu Na všechny doplňující dotazy student reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO