Vzduchotechnika sportovní haly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalárska práca sa skladá z troch častí a to z teoretickej, výpočtovej a projektovej časti. Teoretická časť je zameraná na riešenie distribúcie vzduchu vo veľkých halových objektoch. Vo výpočtovej časti sa uvažuje s dvoma vzduchotechnickými jednotkami. Prvá vzduchotechnická jednotka slúži na teplovzdušné vykurovanie a klimatizovanie telocvične. Druhá jednotka je určená pre nútené vetranie zázemia telocvične.
The bachelor thesis consists of three parts namely the theoretical, computational and project part. The theoretical part is focused on the solution of air distribution in large hall buildings. In the calculation part, two air handling units are considered. The first air-conditioning unit is used for hot air heating and air conditioning of the gym. The second unit is designed for forced ventilation of the gym.
Description
Citation
MARTINOVIČ, M. Vzduchotechnika sportovní haly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Michal Krajčík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Aleš Rubina, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jiří Znebejánek - tajemník, Ing. Andrea Toboláková - tajemník, Ing. Dušan Hradil - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Horká - člen, Ing. Lenka Maurerová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal návrh vzduchotechniky sportovní haly. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Dotazy k zodpovězení u obhajoby (dotazy oponenta): 1. VZT pro tělocvičnu pracuje s poměrně velkým průtokem vzduchu vzhledem k počtu osob a hygienické výměně vzduchu, proto používáte směšování. Vysvětlete, jak tyto děje ve VZT jednotce proběhnou vzhledem k její skladbě a úpravám vzduchu na str. 57. 2. Vysvětlete posouzení hluku na součtové působení přívodního a odvodního potrubí na str. 64. 3. Je navržení VZT zařízení (1 i 2) opravdu schopno zajistit podmínky v tab. 24 a str. 73 ve všech uvedených místnostech? 4. Zakreslete předpokládaný obraz proudění vzduchu v tělocvičně. Dotazy komise k obhajobě: Jak máte vymyšleno směšování? Jaké množství vzduchu směšujete? Jak je minimální hygienické množství oběhového vzduchu (dle vyhlášky)? Proč v noci necirkuluje 100% vzduchu? Jaká je tam škodlivina, kterou musíte odvádět? Nemáte prvky, které naopak generují akustický hluk? Co tlumič - pouze tlumí? Je vlastní hluk tlumiče nižší, než je jeho útlum? Bude obraz proudění vzduchu stejný v letním i v zimním období? Byl jste se na té hale podívat? Regulační schéma VZT jednotky - co dělá teplotní čidlo na straně odváděného vzduchu (osazeno mimo VZT jednotku)? Máte tam servoklapku a teplotní čidlo. K čemu tam to čidlo je a proč je mimo jednotku? Jak bojujeme proti zamrzání? Jak to funguje? Na jaké straně VZT jednotky? Na jaké straně zamrzne rekuperátor? K čemu je na rekuperátoru delta P? Co měří? Co znamená to P? Jak jste řešil akustiku sálu? Jakým způsobem budete vytápět? Co by se dalo použít jako zdroj? Hodnocení: C - Student vcelku dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise k předložené bakalářské práci a snažil se obhájit většinu svých řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO