Zdravotně technické a plynovodní instalace v bytovém domě s obchodními prostory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této bakalářské práce je navrhnout zdravotně technické instalace a plynovod v bytovém domě včetně jejich napojení na stávající inženýrské sítě. Teoretická část bakalářské práce se zabývá plynárenskými a odběrnými plynovými zařízení. Popisuje základní podmínky a možnosti vedení plynovodní přípojky a domovního plynovodu. Dále se práce zabývá materiály plynovodu a armaturami, které se na něj osazují.
The aim of this bachelor's thesis is to design sanitary installations and a gas pipeline in an apartment building, including their connection to the existing engineering networks. the theoretical part of the bachelor's thesis deals with gas and consumption gas equipment. it describes the basic conditions and possibilities of pipeline connection and domestic gas pipeline. furthermore, the work deals with the materials of the gas pipeline and the fittings that are installed on it.
Description
Citation
VOTOČEK, J. Zdravotně technické a plynovodní instalace v bytovém domě s obchodními prostory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Alexandr Baroň - tajemník, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Jana Doležalová - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Karolína Vyhlídalová, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Vendlová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve představil svou bakalářskou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal téma Zdravotně technické a plynovodní instalace v bytovém domě s obchodními prostory. Student nejdříve popsal svou teoretickou část zabývající se plynárenskými zařízeními. Dále student popsal řešený objekt a jeho dispozici. Dále popisoval navržení vnitřních rozvodů kanalizace a vodovodu. Dále student popisoval navrženou střešní konstrukci a řešení odvádění srážkových vod ze střechy a nakládání se srážkovými vodami, kde srážkové vody jsou v projektu vsakovány. Dále student popsal situaci a navržené přípojky pro řešený objekt bytového domu. Dále student popisoval řešení ohřevu TV a návrh daného zařízení. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. 1. Jak máte zajištěn přístup do kanalizačního potrubí v šachtách? potrubí je kresleno jako průchozí? 2. Jak bude řešen přechod výtlačného potrubí čerpací stanice na gravitační potrubí? 3. Jak bude řešen prostup potrubí kanalizace stěnou v 1.PP? 4. Jak bude napojen beztlaký ohřívač a beztlaká směšovací baterie na rozvod studené vody? 5. Jak je řešen přepad u nátoku srážkových vod? 6. Jaké mate navrženo vsakovací zařízení? 7. Jak daleko od objektu je HUP? 8. Jak budete mít řešen přívod spalovacího vzduchu? 9. Jak vypadá koaxiální potrubí? 10. Jaký máte navržen materiál na vedení pod stropem? Je správný materiál PVC KG? 11. máte správně navrženy uzavírací armatury, aby jste mohl vypustit jen část vodovodu a ne v celém objektu? Student velmi dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise a snažil se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO