Firemní a komunikační kultura ve stavebním podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na interní komunikaci a firemní kulturu ve firmě GEMO. Systematicky je tato bakalářská práce rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části práce je na základě rešerše odborné literatury představena problematika interní komunikace v podniku, firemní kultura a v neposlední řadě jsou uvedeny specifika stavebních podniků. V části praktické je využita především metoda kvantitativního výzkumného šetření v podobě dotazníku. Pomocí dotazníku je zjištěno, jak je nastavena interní komunikace ve zvolené firmě a firemní kultura. Dále je zde užit také rozhovor s vedoucím ve firmě. Dále je v praktické části této práce využita metoda SWOT analýzy. Na základě této SWOT analýzy jsou definovány doporučení ke zlepšení současné situace.
This bachelor thesis focuses on internal communication and corporate culture in the company GEMO. This bachelor thesis is systematically divided into a theoretical part and a practical part. In the theoretical part of the work, based on a search of professional literature, the issue of internal communication in the company, corporate culture and, last but not least, the specifics of construction companies are introduced. The practical part uses the method of quantitative research in the form of a questionnaire. The questionnaire is used to find out how internal communication and corporate culture are set up in the selected company. There is also an interview with a manager in the company. Furthermore, the method of SWOT analysis is used in the practical part of the work. The method was included because it is able to identify specific strengths and weaknesses in a specific area and strategy. Based on this SWOT analysis, recommendations for improving the current situation are defined.
Description
Citation
BEDŘICH, D. Firemní a komunikační kultura ve stavebním podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Jiří Blažek, CSc. - předseda, doc. Ing. Alena Tichá, Ph.D. - místopředseda, Ing. et Ing. Zuzana Mrňová - tajemník, Ing. Katsiaryna Sudakova - tajemník, PhDr. Dana Linkeschová, CSc. - člen, Ing. Svatopluk Pelčák - člen, Ing. Vojtěch Biolek - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Petr Skála, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student seznámil členy státní zkušební komise se svou závěrečnou prací, jejíž hlavní náplní byla analýza firemní a komunikační kultury ve stavebním podniku. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešil, přistupoval zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od vedoucího závěrečné práce a oponenta odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že student svou závěrečnou práci obhájil na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO