Analýza nákladů pasivních domů a domů s nulovou potřebou energie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá obálkovými konstrukcemi již stávajícího rodinného domu, který je v pasivním standardu. Porovnávané konstrukce jsou tedy obvodová, podlahová a střešní. Předmětem této práce je, zda navržená skladba je efektivní, jak v rámci součinitele prostupu tepla, tak i v nákladech a rychlosti na výstavbu. Případně najít lepší možnou variantu tepelné izolace pro již navržené skladby obálkových konstrukcí. V práci se tedy porovnávají různé typy a tloušťky tepelných izolací. Pro srovnání se použily hodnoty součinitele prostupu tepla, nákladové náročnosti a časové náročnosti.
The bachelor's thesis deals with the envelope structures of an existing family house, which is in a passive standard. The constructions being compared are therefore peripheral, floor and roof. The subject of this work is whether the proposed structure composition is effective, both in terms of heat transfer coefficient and in construction costs and speed. Alternatively, find a better possible variant of thermal insulation for already designed compositions of envelope structures. The work therefore compares different types and thicknesses of thermal insulation. The values of heat transfer coefficient, cost intensity and time intensity were used for comparison.
Description
Citation
GREGOVSKÁ, K. Analýza nákladů pasivních domů a domů s nulovou potřebou energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Mária Zúbková, PhD. - předseda, doc. Ing. Vít Hromádka, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jakub Sabo - tajemník, Ing. Patrik Sokol - tajemník, Ing. Miloslav Výskala, Ph.D. - člen, Ing. Jana Nováková - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Martina Pavelková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešila, přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že studentka svou závěrečnou práci obhájila na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO