Hodnocení stavebně technického stavu objektu požární zbrojnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá hodnocením stavebně technického stavu objektu požární zbrojnice v Podolí. Důvodem hodnocení je záměr nástavby a rozšíření zbrojnice. V teoretické části se nachází úvod do problematiky požárních zbrojnic a dobrovolných hasičů. V praktické části se nachází vlastní hodnocení objektu, výsledky prohlídky a na závěr jsou shrnuty závěry hodnocení objektu.
This thesis covers evaluation of the construction and technical condition of the fire station building situated in Podolí. Reason of the evaluation is the aim of renovation and extension of fire station building. The theoretical part of thesis contains an introduction to the issue of fire stationa and volunteer firefighters. In the practical part there is the evaluation od the object, the results of the inspection ant at the end the sumarized conclusions of the evaluation of the object.
Description
Citation
SVOBODA, Š. Hodnocení stavebně technického stavu objektu požární zbrojnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Petr Cikrle, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Pavel Schmid, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tereza Komárková, Ph.D. - tajemník, doc. Ing. Ondřej Anton, Ph.D. - člen, doc. Ing. Michal Stehlík, Ph.D. - člen, Ing. Věra Heřmánková, Ph.D. - člen, Ing. Jaromír Láník, Ph.D. - člen, Ing. Tereza Komárková, Ph.D. - člen, Ing. Jan Kryštof - člen, Ing. Jiří Strnad, Ph.D. - člen, Ing. Igor Suza - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student Štěpán Svoboda podrobně představil sledovaný objekt požární zbrojnice, popsal její historii a současný stav jejího užívání. Student velmi podrobně popsal nalezené vady na sledované konstrukci doplněné fotografiemi a detailním zakreslením ve výkresech. Každá dílčí sledovaná vada byly popsána a také byly zdůvodněny předpokládané příčiny jejího vzniku. V závěru své prezentace o práci student představil dílčí varianty, dle kterých se majitel objektu může v budoucnu řídit. Dále byly položeny dotazy oponenta doc. Ing. Michala Stehlíka, Ph.D.: Budova hasičské zbrojnice v obci Podolí byla stavěna v tzv. "akci Z" (pro mladší a neznalé poznamenávám, že se v žádném případě nejedná o současné "Za pobědu", tedy "Za vítězství")mezi lety 1960 - 1970. V příloze student přikládá i nalezené původní výkresy objektu zbrojnice, chybí ale údaje o hloubce základové spáry a typu zeminy resp. násypu. Předpokládám, že student Štěpán Svoboda je rodák z Podolí, proto přikládám dotaz, zda se student zeptal pamětníků, kteří stavbu prováděli, na detaily a tehdejší problémy stavby. Následovaly dotazy členů komise: doc. Ing. Petr Cikrle, Ph.D. - Chová se daná šikmá trhlina dilatačně? Ing. Věra Heřmánková, Ph.D. - Jaká byla šířka vybraných trhlin? Jednalo se o aktivní nebo pasivní trhliny? Jak je možné je rozeznat? Ing. Igor Suza - Jaká by byla nejekonomičtější varianta doporučené následné diagnostiky? Jak by bylo možné zjisti míru vlivu okolní teploty při sledování trhlin? Student na všechny položené dotazy odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO