Průkaz energetické náročnosti budovy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na hodnocení energetické náročnosti bytového domu v Ostravě před a po rekonstrukci. V teoretické části A se zabývá základními pojmy energetické náročnosti budov a vztahem mezi nimi. Ve výpočtové části B je představeno porovnání energetické potřeby a energetické hodnocení budovy ve stavu před a po rekonstrukci. Posouzení je provedeno pomocí průkazu energetické náročnosti budovy (PENB). V rámci posudku jsou navrženy úsporná opatření na současný stav objektu po rekonstrukci. Výsledkem jsou tři průkazy energetické náročnosti, které jsou umístěny do části C.
In the bachelor thesis, the author focuses on the evaluation of an apartment building's energy efficiency in Ostrava before and after its reconstruction. In the theoretical part (A), the basic concepts of energy performance of buildings and the relationships between them are presented. In the calculation part (B), the comparison of the energy needs and an energy evaluation of the building before and after its reconstruction is provided. The assessment is performed by an energy performance certificate (PENB). Its part is the proposal of cost-saving measures for the current state of the building after reconstruction. The results consist of the three energy performance certificates presented in the part C.
Description
Citation
FARKHUTDINOVA, I. Průkaz energetické náročnosti budovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Zuzana Straková, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. - místopředseda, Ing. Nikol Prchalová - tajemník, Ing. Veronika Kořenková - tajemník, Ing. Jakub Oravec - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Uher, Ph.D. - člen, Ing. Jan Weyr - člen, Ing. Petr Andrys - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Studentka nejprve představila svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsala průkaz energetické náročnosti budovy. Vyjádřila se k připomínkám oponenta a odpovídala na připomínky členů komise. Studentka odpověděla na otázky komise. Kde by byly umístěny rekuperační jednotky? Jak se tradičně dělají větve pro topení bytů? Jak se rozpočítají energie pro jednotlivé byty? Student vcelku dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise k předložené diplomové práci a snažil se obhájit většinu svých řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO