Dopady pandemie koronaviru na ekonomickou situaci vybraného podnikatelského subjektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na „Dopady pandemie koronaviru na ekonomickou situaci vybraného podnikatelského subjektu“ v letech 2016-2020. V teoretické části jsou shrnuty poznatky týkající se pandemie koronaviru a rozebrány jednotlivé ukazatele finanční analýzy, které jsou využity v analytické části. Analytická část obsahuje popis společnosti, na kterou byly aplikovány vzorce z teoretické části. Cílem této práce je zhodnotit dopady pandemie na vybrané vinařství a porovnat je s konkurenční společností a oborovým průměrem. Poslední část obsahuje návrhy na zlepšení situace podniku.
This bachelor thesis is based on „Impacts of the coronavirus pandemic on the economic situation of selected business entity“ in the years 2016-2020. The theoretical part summarizes the findings regarding the coronavirus pandemic and analyzes the individual indicators of financial analysis, which are used in the analytical part. The analytical part contains the describes the company to which the formulas from the theoretical part were applied. The aim of this work is to evaluate impacts of the pandemic on the selected winery and compare them with a competing company and the indistry avarage. The last part contains suggestions form improving the situation of the company.
Description
Citation
STRIEGLEROVÁ, A. Dopady pandemie koronaviru na ekonomickou situaci vybraného podnikatelského subjektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (předseda) Ing. Jana Gláserová, Dr. (místopředseda) Mgr. Helena Musilová (člen) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (člen) Ing. Monika Hodinková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-20
Defence
Otázky vedoucího práce - odpovězeno Otázky oponenta práce - nejsou Ing. Křížová: Myslíte, že má společnost prostor k navyšování vlastního kapitálu vzhledem k dnešní době? - odpovězeno Dr. Gláserová: Vy jste navrhla způsob dodávkového prodeje za pomoci úvěru, nepřemýšlela jste nad využitím finančního leasingu? Téma vaší práce jsou dopady Covidu, ale skončila jste u roku 2020, proč? Zkoumala jste v souvislosti s Covidem čerpání dotací? - odpovězeno doc. Lajtkepová: Uvádíte, že má společnost 25-49 zaměstnanců, jedná se o poměrně široký interval, na čem počet zaměstnanců závisí? - odpovězeno Pozn.: Obsah práce neodpovídá názvu práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO