Analýza ekonomických dat s využitím statistických metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení finanční situace podniku První brněnská strojírna Velká Bíteš a. s. Bakalářská práce je rozdělena do tří částí – teoretickou, analytickou a návrhovou část. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení finančních ukazatelů a statistických metod. V analytické části budou provedeny výpočty ekonomických ukazatelů z oblasti finanční analýzy a statistická analýza časových řad. V poslední části bude následovat komplexní shrnutí stavu podniku a vlastní návrhy na zlepšení jeho finanční situace.
This bachelor thesis is focused on evaluation of the financial situation of the company První brněnská strojírna Velká Bíteš. The thesis is divided into three parts – a theoretical, an analytical and a propose part. The theoretical part is focused on explanation of financial indicators and statistical methods. In the analytical part, calculations of economic indicators will be performed in the field of financial analysis and statistical analysis of time series. The final part will be followed by a comprehensive summary of the state of the company and its own proposals for improvement of its financial situation.
Description
Citation
PROROKOVÁ, K. Analýza ekonomických dat s využitím statistických metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Michal Karas, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Mikulica (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Milena Otavová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-17
Defence
Otázky vedoucí práce - zodpovězeno Otázky oponenta práce - zodpovězeno Otázky členů komise - Ing. Milena Otavová, Ph.D. - Jedno z doporučení jste uvedla snížení doby obratu závazků, co je tím myšleno a jaký je k tomu důvod, že jste tento návrh doporučila? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO