Měření rozložení pole v blízké zóně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje měření antén v blízké zóně. Cílem práce bylo připravit měřicí pracoviště a provést ověřovací měření elektrické intenzity včetně fáze na válcové ploše. Naměřená data byla srovnána s teoretickými předpoklady a byla vypočítána jejich směrová charakteristika. Byly navrhnuty a zrealizovány vhodné sondy pro měření v blízké zóně.
The aim of this work was to prepare measuring workplace, perform the verication measurement, including the measurement phase, on the cylindrical surface. Measured data were compared with theoretical assumptions and were calculated directional patterns. Probes for measurement in the near sield were designed and realized.
Description
Citation
MACHÁČEK, I. Měření rozložení pole v blízké zóně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) Ing. Petr Vágner, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen) Ing. Roman Tkadlec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO