Návrh a realizace elektroniky pro polohovací platformu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je součástí projektu, na kterém pracují dva studenti. Cílem projektu je navrhnout a realizovat řídicí systém pro polohovací platformy. Tento řídicí systém umožňuje napájet polohovací platformy baterií a také je bezdrátově řídit z PC. Projekt se detailně zabývá koncepcíj ednotlivých funkcionalit řidicího systému, návrhem a prototypováním hardwaru řídicí jednotky, návrhem firmwaru pro řidící jednotku a návrhem softwaru uživatelského prostředí. Částmi projektu, kterými se zabývá tato práce, je koncepce jednotlivých funkcionalit a návrh hardwaru řidící jednotky. Hardware řídicí jednotky byl v rámci práce navržen, vyroben a úspěšně otestován. Výstupem práce je tedy vyrobený prototyp řídicí jednotky, který lze v rámci projektu dále rozvíjet.
This thesis is a part of the project of two students. The project aims to design a manipulation platform control system. This control system allows the manipulation platform to be battery-powered and wirelessly controlled. The project consists of the control system concept design and the design of an electronic control unit hardware, firmware, and user control software. The parts of the project that this thesis deals with are the concept design of individual functions and the hardware design of the electronic control unit. The electronic control unit hardware was designed, manufactured, and successfully tested. The result of this work is therefore a fully functional prototype of the electronic control unit, which can be further developed as a part of the project.
Description
Citation
ONDRYÁŠ, A. Návrh a realizace elektroniky pro polohovací platformu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
bez specializace
Comittee
RNDr. Vladimír Opluštil (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Kriššák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) mjr. Ing. Václav Křivánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-17
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svou diplomovou práci. Poté byly předneseny posudky a student odpověděl na otázky oponenta. Následně proběhla diskuze se členy komise vztahující se k diplomové práci, při které byly položeny následující dotazy: Proč je komunikace s platformou řešená bezdrátově? Dodává výrobce CT také vlastní komerční řešení polohovacího stolu? Jak zpracováváte signál z gyroskopu? Proč používáte gyroskop a ne jiný senzor? Podle názoru komise byla úroveň odpovědí vyhovující.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO