Vývoj uživatelského SW pro zpracování signálů dynamického chování technických soustav

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je vytvoření uživatelského prostředí ke zpracování signálů převážně v oblasti dynamiky. První části práce se věnují teorii snímačů zrychlení a síly, A/D převodu a s tím spojenými pojmy jako vzorkování, kvantování a typy převodníků. Následuje shrnutí nástrojů pro měření vibrací od firmy National Instruments. Další část práce popisuje nástroje pro analyzování naměřeného signálu jako Fourierova transformace, frekvenční přenosy a experimentální modální analýza. Popsaný software v poslední části práce je vytvořen v prostředí LabVIEW.
Aim of this thesis is to create a user interface for signal processing mostly in the area of dynamics. First part of this thesis describes the theory of acceleration and force sensors, A/D conversion and corresponding issues such as sampling, quantization and types of convertors. Following part provides a brief summary of National Instruments products for vibration measurement. Next part of this thesis deals with methods of signal processing such as Fourier transform, frequency response functions and experimental modal analysis. Software described in the last part of this thesis is created in LabVIEW enviroment.
Description
Citation
WITASSEK, T. Vývoj uživatelského SW pro zpracování signálů dynamického chování technických soustav [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
RNDr. Vladimír Opluštil (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) mjr. Ing. Václav Křivánek, Ph.D. (člen) Ing. Josef Vejlupek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-20
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svou diplomovou práci. Poté byly předneseny posudky a student odpověděl na otázky oponenta. Následně proběhla diskuze se členy komise vztahující se k diplomové práci, při které byly položeny následující dotazy: Co představuje veličina znázorněná v měření pro testování software? Jaký typ snímačů jste použil? Jak se data zpracovávají? Jakým způsobem probíhá výpočet vlastního tvaru? Podle názoru komise nebyla úroveň odpovědí dostatečná. Student nedokázal odpovědět ani obhájit většinu otázek. Proběhla kritika obsahu samotného textu práce, který je vyplněn rešerší většinou triviálních teoretických vlastností, na které se obvykle pouze odkazuje a není nutné je rešeršovat, protože se jedná o běžně známá fakta a samotný text práce popisující práci studenta obsahuje 9 stran. Podle názoru komise je obsah textu práce i průběh prezentace na nedostatečné úrovni.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO