Měření parametrů komunikace přes PCI Express

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá vytvorením jednotky, ktorá je schopná merať parametre komunikácie na zbernicovom štandarde PCI Express 3.0. Navrhnutá jednotka je určená pre čip FPGA umiestnený na akceleračnej karte s PCI Express rozhraním. Zároveň opisuje softvér implementovaný v jazyku C, určený na jej ovládanie. V poslednej časti tejto práce sú ukázané experimenty s navrhnutou a implementovanou jednotkou.
This bachelor thesis describes designing a unit capable of measuring throughput on a PCI Express bus. The described unit is designed for an FPGA chip on an acceleration card with PCI Express 3.0 interface. At the same time, the thesis describes software implemented in C language used for its control. In the last section of this bachelor thesis are experiments conducted with the designed and implemented unit.
Description
Citation
MATĚJKA, M. Měření parametrů komunikace přes PCI Express [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Hradiš, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: V čem vidíte hlavní příčinu problémů s testem v hardware? Co je potřeba udělat pro dokončení funkčního prototypu? Do jaké míry mohou bloky mezi vaší komponentou a sběrnicí PCIe ovlivnit výsledky měření?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO