Prohlížení mapy v mobilní aplikaci pohybem zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na vytvoření mobilní aplikace, která představuje mapu a na základě pohybu mobilního zařízení v prostoru provádí změnu polohy mapy. Teoretická část je zaměřena na seznámení s dostupnými technologiemi a návrh systému pomocí metod zpracování dat z inerciálních měřících jednotek mobilního zařízení a videa z kamery chytrého telefonu. Praktická část je zaměřena na implementaci mobilní aplikace, která získá data ze senzorů pohybu a provede posun mapy. 
This thesis focuses on the creation of a mobile application that presents a map and based on the movement of a mobile device in space, represents a sliding map camera. The theoretical part is focused on acquaintance with available technologies and design of a system of data processing methods from inertial measuring units of mobile devices and video from the smartphone camera. The practical part is focused on the implementation of mobile application that obtain data from motion sensors and move the map
Description
Citation
POHREBNIAK, Y. Prohlížení mapy v mobilní aplikaci pohybem zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (člen) Ing. Miloš Musil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student se následně vyjádřil k oběma posudkům a zodpověděl dotazy komise. Komise posoudila hodnocení v posudcích práce a obhajobu studenta. Oponent upozornil, že byly použity necitované části z Wikipedie, které byly pouze strojově přeloženy. Komise uznala, že takový způsob práce s textem je nepřijatelný. Na základě výše uvedeného komise hodnotí práci stupněm F. Otázky u obhajoby: Proč jste kopíroval a překládal dlouhé sekce z cizích zdrojů a neuvedl tuto skutečnost? Tvrdíte: "Na druhém grafu na obrázku 4.6 je vidět, že akcelerometr vrací hodnoty téměř odpovídající reálné situací.". Zobrazte obrázek komisi a vysvětlete, co znamená "téměř odpovídá reálné situaci". Používá vaše řešení odometrii, nebo se využívá jen náklon telefonu? Co je největším přínosem ve vaší práci? Implementoval jste Kalmanův filtr sám, nebo byl převzat?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO