Webový anotátor dokumentů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce je porovnať nástroje na anotáciu webových dokumentov a následne vytvoriť modul v experimentálnom nástroji FitLayout, ktorý bude implementovať požadovanú funkcionalitu pre anotácie. Riešenie bolo vypracované pomocou progresívneho frameworku Vue.js a vedomostí získaných pri porovnaní existujúcich riešení. Výstupom práce je nový samostatný komponent a ďalší upravený komponent v aplikácii FitLayout. Výsledkom je modul webovej aplikácie pre vytváranie nových oblastí v dokumentoch a upravený modul určený na správu komentárov a značiek dokumentu. 
The goal of this bachelor thesis is to compare of tools for annotation of web documents and create module for experimental tool FitLayout, which implements required functionality for annotation. Solution was developed with the progressive framework Vue.js and with knowledge obtained by comparison of existing annotation tools. The output of the work is new stand-alone component and other component with added functionality in FitLayout application. The result of the work is the web application module for creating new areas in documents and adjusted module for managing comments and tags. 
Description
Citation
HRÚZ, T. Webový anotátor dokumentů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Lukáš Kekely, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných (např. ohledně veřejného používání vytvořeného řešení). Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D - uspokojivě. Otázky u obhajoby: Bylo by možné nějak sledovat historii úprav (např. přidávání a editace anotací) a poskytnout uživateli akci Zpět . Co by takové rozšíření vyžadovalo? Bylo by možné tento nástroj řešit formou doplňku do webového prohlížeče?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO