Generování rodokmenů z matričních záznamů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práca sa zaoberá oborom genealógie, spracovávaním, porovnávaním a klasifikovaním genealogických dát a následným prepájaním týchto dát do väčších celkov v grafovej databáze. Táto práca priamo nadväzuje na prácu Ing. Tušimovej a ďalej ju rozširuje. Rozšírenia popísané v práci sa budú týkať pridania podpory pre ďalšie formy vstupných genealogických dát, optimalizácií a vylepšení hlavného algoritmu realizujúceho spracovávanie genealogických záznamov. Cieľom práce bude teda zefektívniť algoritmus, zvýšiť jeho presnosť a pridať podporu pre matriky sobášov a úmrtí.
This work will discuss the field of genealogy, processing, comparing, and classifying genealogical data and subsequent connection of this processed data into bigger structures in graph database. This work directly continues the work of Ing Tušimová and further expands it. The expansions described in the work will be dedicated to addition of support for more forms of input genealogical data, optimization and expansions of the core algorithm realizing the processing of genealogical records. The goal of this work is therefore to make the core algorithm more efficient and precise as well as the addition of support for parish records of marriages and deaths.
Description
Citation
MARHEFKA, A. Generování rodokmenů z matričních záznamů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Bařina, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Hynek, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Kekely, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: V práci jste navrhl nové metriky pro porovnávání záznamů (Jarova a Jaro-Winklerová vzdálenost). Co Vás k použití těchto metrik vedlo a jsou nějaké případy, kdy by mohlo být jejich použití v aplikaci výhodnější než použití stávajících (Levenšteinových) metrik? V kapitole 5.1 jste testoval efektivitu Vašich úprav na 2 různých "podobných" sadách vzorků. Proč jste netestoval na stejné sadě vzorků? Kdo bude uživatelem Vašeho systému? Jak dobře Váš systém škáluje?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO