Prezentační web

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout a implementovat webovou aplikaci pro vizualizaci historických informací týkající se historických událostí a osob. Webová aplikace je napsaná v programovacím jazyce PHP s využitím frameworku Nette a databázového systému MySQL. Začátek práce je věnován technologiím potřebným k vývoji, následně návrhu uživatelského rozhraní a způsobům užití aplikace. Poté budou popsány postupné kroky vedoucí k realizaci celé aplikace. Webová aplikace umožňuje správcům systému vytvářet historické záznamy, jejichž obsah si návštěvníci mohou prohlížet. V případě registrace do systému aplikace jim bude umožněno podílet se na tvorbě obsahu tohoto webu. Závěr práce popisuje průběh testování a zamyšlení se nad budoucím zlepšením aplikace.
The aim of this thesis is to design and implement a web application for the visualization of historical informations related to historical events and persons. The web application is written in the PHP programming language using the Nette framework and the MySQL database system. The beginning of the work is devoted to the technologies needed for development, then the design of the user interface and ways to use the application. Then the gradual steps leading to the implementation of the entire application will be described. The web application allows system administrators to create historical records that visitors can view. If they register in the application system, they will be allowed to participate in the creation of the content of this website. The conclusion describes the course of testing and thinking about future improvement of the application.
Description
Citation
KOVAŘÍK, L. Prezentační web [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (člen) Ing. Vojtěch Mrázek, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Jakým způsobem by aplikace šla rozšířit, aby mohla obsahovat další formáty, jako například zobrazování rodokmenů? Na straně 28 je uvedeno, že lze osoby vyhledávat i podle toho, zdali byly, cituji, 'partyzány, disidenty a další'. Kde ve Vašem databázovém systému je tato informace uložena? Vyhodnocoval jste znalosti uživatelů, kteří testovali vaši práci? Jdou nastavovat, případně měnit, barevná schémata webu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO