Umělá inteligence pro strategické hry

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá umelou inteligenciou pre strategické hry v reálnom čase. Pri tvorbe umelej inteligencie sa využila metóda Monte Carlo. Hra, spolu s umelou inteligenciou, bola vytvorená v hernom engine Unity.
This bachelor thesis deals with artificial intelligence in real-time strategy games. The Monte Carlo method was used in the creation of artificial intelligence. The game, along with artificial intelligence, was made using the Unity game engine.
Description
Citation
ŠČEVIK, Ľ. Umělá inteligence pro strategické hry [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Bařina, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Hynek, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Kekely, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Oponent hodnotil práci stupněm 4F, protože text práce nesplňuje minimální požadavky kladené na bakalářskou práci. Student nedokázal vyvrátit výtky oponenta. Oponent má výrazné výhrady k práci s literaturou, obsahu práce i výsledné implementaci. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: Vysvětlete komisi, proč jste vykopíroval a přeložil sekci 2.7 z Wikipedie a stejně tak ostatní sekce z jiných zdrojů. V jakém ohledu se jedná o hru? Kde je cíl, úkoly, postup a podobné herní prvky a mechaniky? Proč se vaše aplikace pravidelně zasekává a vytěžuje jedno jádro procesoru na 100%? V sekci 3.1.1 se píše, že terén je členitý, s různou vegetací, budovami, telekomunikační sítí, kopci a vyvýšeninami, ukažte komisi obrázek herního pole a popište, kde se jednotlivé elementy vyskytují. Proč Vaše implementace obsahuje duplicitní kód? Můžete se vyjádřit k tomu, proč odevzdaný realizační výstup neobsahuje žádný manuál?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO