Konstrukce vrtačky na ocelové trubky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem dané práce je vytvořit vrtačku, která je schopna vrtat do ocelových trubek. Součástí práce je návrh konstrukce vrtačky, tak aby bylo vrtání do trubek co nejsnazší. Výstupem je vytvoření výkresové dokumentace ke zhotovení prototypu. Navržená vrtačka umožní rychlejší, přesnější a bezpečnější vrtání do ocelových trubek pro sériovou výrobu.
The goal of this work is to create a drill that can drill into steel pipes. Part of the work is designing the drill in a way, that drilling into the pipes is as easy as possible. The output is a drawing documentation that can be used to make a prototype. The designed drill will enable faster, more accurate and safer drilling into steel pipes for mass production.
Description
Citation
MONTAG, J. Konstrukce vrtačky na ocelové trubky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Milan Klapka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Kubík, Ph.D. (člen) Ing. David Škaroupka, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Galas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-22
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl dotazy: 1) Ve výkresové dokumentaci se nachází koutové svary o velikosti 0,5 a 1 mm spojující součásti o tlouštcě 18-30 mm. Jaká technologie umožní výrobu takto malých svarů? - částečně zodpovězeno 2) V rešerši jsou vybrané dva typy vrtáků - vrták do kovu a jádrovvý vrták. Bude možné použít oba typy vrtáků i při maximálním náklonu vrtačky? - zodpovězeno 3) Jakým způsobem bude zajištěno zarovnání osy vrtacího nástroje s osou vrtané trubky do jedné roviny? - zodpovězeno Doc.Svoboda: Na zakladě jakých zdrojů jste prováděl rešerši? Udělal jste si patentovou rešerši? - zodpovězeno Ing.Galas: Popište MKP analýzu desky pod vrtačkou, jaké byly vstupní parametry? - zodpovězeno
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO