Aplikační monitorování IoT zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
IoT zariadenia používajú rôzne štandardy na úrovni prenosového média a komunikačného protokolu. Cieľom práce je vytvoriť systém, ktorým dokážeme unifikovať heterogénnu IoT sieť pre účely monitorovania. Na zber dát z IoT siete bola použitá platforma Home Assistant, ktorá využíva nami vytvoreného agenta SNMP. Monitorovací systém pozostáva zo systému Nagios core, ktorý je rozšírený o detekciu anomálií založenej na strojovom učení. 
IoT devices use various standards at the level of the transmission medium and communication protocol. The aim of the work is to create a system, which we can unify a heterogeneous network of the Internet of Things for monitoring purposes. For data collection from the IoT network was used the Home Assistant platform which is uses SNMP agent we created. The monitoring system includes the Nagios core system, which is extended with machine learning-based anomaly detection.
Description
Citation
KRAJČ, P. Aplikační monitorování IoT zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Počítačové sítě
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (místopředseda) Ing. Matěj Grégr, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: V práci je uvedeno, že pro vytvoření modelů se používají historická data ze systému Nagios. Můžete prosím upřesnit jak? V nástroji jsou použity různé metody detekce. Jak jste určil vhodnou metodu pro daný typ senzoru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO